top of page

Het hooggevoelige kind met een sterke wil

De kenmerken van HGSW handig op een rijtje

Is jouw kind hooggevoelig met een sterke wil? Ben je op zoek naar herkenning en wil jij weten waar dat lastige gedrag toch vandaan komt?


In mijn gratis download neem ik je mee in de wondere wereld van hooggevoelige, strong-willed kinderen.


Een handige lijst met kenmerken (gebaseerd op het werk van Janneke van Olphen), die jou als ouder direct zullen aanspreken als jouw kind de trotse bezitter is van flink wat pit en een klein hartje.

Grijsschaal Wolkenkrabbers Tiener Fictie

IS JOUW KIND HOOGGEVOELIG MET EEN STERKE WIL?

Ik ben er voor je

Drie jaar geleden ging ik, Brenda Verstegen, als moeder van een zeer pittige kleuter op zoek naar antwoorden en handvatten.

 

ADHD, toch iets in het autisme spectrum? Gewoon strenger optreden en toch gaan straffen en belonen? Genoeg anderen die er wel iets van vonden en dachten... maar ik had mijn twijfels, en kon er mijn vinger niet precies achter krijgen.

 

Als psycholoog met een achtergrond in het basisonderwijs wist ik mijn weg in het oerwoud te vinden. Ik stuitte op het persoonskenmerk Hooggevoeligheid in combinatie met een sterke wil. En zo werd ons gezinsleven weer als in een sprookje. We leven nog lang en heel gelukkig. En zo nu en dan komt er een heks op bezoek of spuugt er nog wel eens een draak wat vuur... ​maar we weten inmiddels alle vier hoe we ermee om kunnen gaan.

Ik besef me dat het voor veel ouders een enorme zoektocht blijft. En ook jou gun ik zoveel plezier, liefde en rust thuis. Uiteindelijk heb ik mij onder de vleugels van Janneke van Olphen gespecialiseerd tot specialist Hooggevoelige kinderen met een sterke wil. Zodat ik als opvoedcoach ouders kan ondersteunen bij uitdagingen in de opvoeding. 

achtergrond_brenda_home_edited.png

Herken je dit?

Jouw kleine lieve "monstertje". Een piepklein hartje, gevoelig maar met een grote mond die overal ogenschijnlijk zo op af stapt. Jij hebt er je handen aan vol... wat is dit toch?

Overal voor in, ideeën te over, bruisend en borrelend, het kan bijna niet gek en wild genoeg. Tot de welbekende druppel. Hup, vlam in de pan en strijd totdat jouw kind erbij neer zou vallen. Want opgeven? Ho maar. Om daarna schuldbewust in jouw armen te kruipen, op zoek naar jouw goedkeuring en verbinding.

Kenmerken en schaduwkanten

Het scheelt wanneer jij als moeder of vader weet wat jouw kind typeert... Jij jouw vinger erop kunt leggen. Herkent wat er speelt. Want dan, dán kun je ook echt stappen gaan maken naar meer rust, minder strijd en vooral meer lol en liefde in huis.

Meld je aan voor de inspiratiemail en download het gratis overzicht voor herkenning en erkenning.

bottom of page