top of page

Als opvoedcoach begeleid ik ouders vanuit een praktische kijk op het opvoeden. Zonder poespas, zonder oordeel, zonder beter-weten. Ik vind het enorm belangrijk dat jij je bij mij op je gemak voelt. Ik hecht er enorm veel waarde aan dat ook jij je gezien voelt. Ik vind dat zo belangrijk, dat het de naam van mijn praktijk werd.

GEZIeN coach

brenda-opvoedcoach

Wat moet je over mij weten als coach?

ERVAREN COACH EN ERVARINGSDESKUNDIGE

In 2007 alweer was ik klaar om als leerkracht het basisonderwijs in te stappen. Het stuitte me tegen de borst dat ik niet al mijn kinderen en hun ouders kon zien voor wie ze waren of wie ze konden en wilden zijn. Ik besloot dan ook, dat ik me daarvoor hard wilde gaan maken... als kinderpsycholoog.

Na mijn master Psychologie aan de Universiteit van Tilburg, ben ik echter het bedrijfsleven ingerold. Het snelle, de besluitvorming zonder langdurige trajecten en het onafhankelijk zijn van de overheid paste me meer. Ik ging de profit sector in en werkte er als arbeid- en organisatiepsycholoog en coach.

Maar vanaf het moment dat ik onze oudste dochter Sofie in mijn armen sloot als kersverse moeder, kwam "opvoeding" en alles wat daarbij komt kijken weer naar de voorgrond. Toen onze tweede dochter, Anne, enorm pittig bleek - begon ondanks (of misschien wel dankzij) mijn achtergrond als coach en leerkracht de zoektocht naar hoe we als ouders ook voor dit hooggevoelige meisje met een sterke wil én voor ons als ouders en grote zus, de tijd samen zo plezierig mogelijk konden maken.

En inmiddels... leven ook wij nog lang en heel gelukkig. En dat gun ik jou en jouw gezin dus ook. Om die reden heb ik mijn kennis en ervaring samengesmolten. En startte ik als opvoedcoach mijn eigen praktijk:

GEZIeN coach.

Voel je welkom.

MIJN VISIE

  • Als je niets verandert, verandert er niets. Klinkt simpel, maar voor mij is het de waarheid als een koe. En gelukkig maar, want dat houdt ook in dat door kleine of grotere veranderingen in jouw aanpak, de situatie thuis mee zal veranderen.

  • Ik vind het tof als een kind echt gezien wordt en zichzelf mag zijn. Ik geef jou kennis en handvatten om vervelend gedrag te begrijpen en lastige situaties te tackelen. Zo kan jouw kind groeien met vallen en opstaan.

  • Ouders blijven ook groeien. Ik ondersteun je hierbij op een manier die bij jou past. Want ik vind het net zo belangrijk dat ook jij als ouder je gezien en gehoord voelt thuis. Grenzen helder hebben, jezelf niet meer verliezen in schreeuwen omdat je niet gehoord wordt en meer energie om al die ballen in de lucht te houden (of de kracht er voor een paar te kiezen).

  • Problemen zijn er om opgelost te worden. Maar wel door de juiste persoon. Heeft jouw kind een probleem? Ik leer je hoe jij jouw kind kunt opvangen en de oplossing bij hem/haar laat. Win, win - jouw kind leert dingen oplossen en is ook echt blij met de oplossing die bij hem of haar past. En jij hoeft niet de hele wereld op jouw schouders te dragen.

  • Ik heb een allergie voor softies. Daarmee bedoel ik dat ik absoluut voorstander ben van duidelijkheid, afspraken maken (samen), leren omgaan met "nee". Straffen en belonen hoort voor mij dan weer helemaal niet in dat rijtje thuis - en daar zit 'm juist de uitdaging voor veel ouders... want hoe dan wel? Ik laat het je graag ervaren.

Brenda Verstegen

Zoveelste coach?

Coaches genoeg op de wereld. Een vrij beroep trekt veel ervaringsdeskundigen aan en gelukkig ook ervaren deskundigen.

Mijn eigen sceptische kijk op de vrije beroepstitel, maakte dat ik lang twijfelde om aan de slag te gaan als coach.

En toch heb ik het gedaan. Maar dan wel onder de vleugels van de Nederlandse orde van beroepscoaches (NOBCO). Zo weet jij als ouder dat je niet kiest voor zomaar een coach.

Ik kenmerk mezelf door mijn analytisch vermogen en gedegen kennis vermengd met een grote portie inlevingsvermogen. Hierdoor kom ik snel tot de kern en verlies ik jou nooit uit het oog.

logo-nobco-affiliated
  • Instagram
  • Facebook
Losse elementen website5_lowres.png

Meer van mij zien?

Kijk mee op mijn socials. Daar geef ik een kijkje achter de schermen bij ons thuis. Mijn motto lol, liefde en levensgeluk vind je er terug binnen verschillende onderwerpen. Zo deel ik er graag dingen over leuke uitstapjes en ideeën om te doen met jouw gezin, tips voor leesplezier en leuke boeken, mooie of grappige quotes en gedichten. Maar natuurlijk vind je er ook dingen over de basisschool, hooggevoeligheid en een sterke wil en tips rondom opvoeden.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
kookei.jpg

KOOK-EI

brendamaikel_edited.jpg

FAMILIE

brendacrossfit.jpg

CROSSFIT

onzepuk.jpg

LIEFSTE DOODLE

bottom of page