top of page

HOOGGEVOELIGE KINDEREN MET EEN STERKE WIL

voor ouders met superhelden

Hooggevoelig en strong-willed

Herken jij de onderstaande punten ook bij jouw kindje?

  • kan intens genieten,

  • is heel teder en invoelend.

  • je kind vindt het ook heerlijk om alleen te zijn

  • en kijkt graag de kat uit de boom.

  • geuren, kleuren, muziek, sfeer, het komt allemaal enorm binnen bij je kind.

En zolang dat fijn is, is er geen probleem natuurlijk. Even terugtrekken, tot jezelf komen, stoom afblazen, knuffelen met papa of mama, met een lievelingsknuffel – ontprikkelen zolang als nodig. Dat geeft weer energie.

 

Maar dit herken je waarschijnlijk ook:

  • jouw kind gaat op avontuur en ontdekking.

  • zoekt grenzen op en bepaalt het liefst zelf een nieuwe grens.

  • je zoon of dochter lijkt niet te kunnen stoppen en gaat maar door.

  • aan enthousiasme geen gebrek.

Losse elementen website6.png

Heb je behoefte aan een duidelijk overzicht met kwaliteiten en schaduwkanten die van hooggevoelig, maar ook van strong-willed?

 

Handig voor jezelf of om eens door te sturen aan aan een ander. Alles netjes op een rij, naar het idee van Janneke van Olphen - grondlegger in de psychologie van deze mooie, maar pittige combinatie aan eigenschappen.

Kwaliteiten en schaduwkanten van hooggevoelig en strong-willed

Lekker tegenstrijdig hè, die drive tot ontdekken en avontuur, het temperament en de sterke wil in combinatie met het verlangen naar het zachte, rustige en harmonieuze.

Een rem en een gaspedaal, dat continu samen wordt ingedrukt. Als jouw kindje nog niet goed zelf kan voelen wat het nodig heeft, dan botst het continu vanbinnen. Het borrelt en ontploft. Strijd en boze buien, intens verdriet komen om de hoek kijken. En met dat er meer gevraagd wordt, door bijvoorbeeld school, sportclubjes, vriendjes en vriendinnetjes – is het thuis allang niet meer gezellig.

 

Hier gaat mijn hart sneller van kloppen. Dit is de focus waar ik mij al sinds 2015 op toeleg. Met als simpele reden dat ik als moeder van een hooggevoelig en temperamentvol meisje toen voor het eerst kennismaakte met deze combinatie.

 

Ja, ik kende hooggevoeligheid wel, of hoogsensitiviteit zoals het ook wel wordt genoemd. En natuurlijk wist ik wat flink temperament, of een sterke wil in kon houden. Maar dat dit ook samen kon komen binnen één persoon? Tja, dat ondervonden wij aan den lijven in ons eigen huis. Net als de wegebbende gezelligheid en rust in huis overigens, nadat Anne op de basisschool begon.

 

Ik neem ook jou graag mee in deze wondere wereld.

Losse elementen website5_lowres.png

CURSUS

De online training "Stop, hou op!" helpt jou als ouder om weg te blijven van strijd met jouw kind.

 

Deze training is zeer geschikt om in te zetten wanneer jouw kind hooggevoelig is, al dan niet in combinatie met een flink temperament.

BLOGS

Met mijn blogs wil ik bijdragen aan meer (h)erkenning van het hooggevoelige kind en, in het bijzonder, het hooggevoelige & strong-willed kind (het hooggevoelige kind met een sterke wil).

 

Wil jij op de hoogte blijven over dit onderwerp? Schrijf je in en je krijgt een notificatie via e-mail als er een nieuw blogitem in deze categorie verschijnt.

SAMEN MET MIJ

Al vanaf 2015 houd ik mij bezig met dit specialisme. Eerst als moeder, later vanuit mijn professie, opgeleid door Janneke van Olphen (bekend van het boek Het hooggevoelige kind met een sterke wil).

bottom of page