top of page

IN 5 STAPPEN VERLOST VAN STRIJD

een praktische online cursus

Bannerafb PYB.png

Weer plezier thuis, gezelligheid en harmonie

Dagelijks strijd en gedoe met jouw kind?

Als ouder van een kind dat om de kleinste dingen met jou de strijd aan gaat, sta je voor een flinke uitdaging: hoe kan ik dit nu eens anders aanpakken, zodat ik niet keer op keer datzelfde dansje van ruzie en teleurstelling met mijn zoon of dochter dans? In deze cursus ga ik je daarmee helpen. Jij leert waarom er elke keer opnieuw strijd is. Elke les krijg je praktische tips waarmee jij als moeder of vader zelf rustiger kunt blijven en héél fijn: jouw kindje zonder straffen en belonen beter luistert. 

HERKEN JIJ DIT?

Hebben jullie om de kleinste dingen dagelijks ruzie of strijd?

Wil jouw kind gegarandeerd B als jij A zegt?

Of luistert jouw zoon of dochter helemaal niet?

Voel jij jezelf schuldig als je weer eens uit je slof schiet?

Ben jij een zeurende, boze, geïrriteerde moeder of vader aan het worden?

Wil JIJ LIEVER?

Gezelligheid aan tafel of aankleden zonder gemopper.

Simpelweg geen gedoe, maar harmonie en wat rust.

Een kind dat luistert naar wat jij zegt.

Weer de leuke versie van jezelf zijn thuis. Die ene met geduld...

DAT KAN!

Deze cursus zorgt ervoor dat jij als ouder stevig in je schoenen staat.

 

Zonder straffen en belonen of 10.000 andere trucjes.

Jij leert over strijd en gaat zelf elke les praktisch aan de slag om eigenhandig de strijdbijl te begraven.

En dat allemaal snel en laagdrempelig op jouw tempo.

Losse elementen website2.png

Dit krijg je

Thuis ronddolen in een moeras waar jullie niet uit lijken te komen is frustrerend. Jezelf verliezen, leeglopen op energie en denken: "je krijgt er zoveel voor terug... ja, ja."

Keer op keer zag ik in de praktijk dat het geen hogere wiskunde behoefde in veel gevallen. Vijf praktische stappen en een heleboel ouders die ik daarmee buiten mijn praktijk help.

waarom deze cursus?
  • Elke les een video, waarin ik jou kort op sleeptouw neem.

  • Waardevolle informatie, zodat je gaat begrijpen waar die strijdlust en die driftbuien vandaan komen.

  • Herkenbare, grappige, luchtige situaties uit de en uit mijn praktijk, zodat je makkelijk de vertaalslag maakt naar jouw eigen situatie.

  • Opdrachten bij elke stap. Opvoeden is uiteindelijk toch een kwestie van doen.

  • Toegang tot de online leeromgeving, waar alle lessen overzichtelijk bij elkaar staan.

  • 3 maanden toegang. Geen nood, alles kun je downloaden. Het blijft dus van jou.

Wat deze praktische cursus jou brengt

Inhoud van de lessen

5 thema's - geheel op eigen tempo te volgen

1 - Pick your battle

In deze les duiken we naar de kern van jullie strijd. Wat gebeurt er nu echt? Welke momenten zijn van groot belang vooraf, tijdens en ook na een ontploffing of ruzie? Aan het einde van deze les kun jij al heel goed herkennen wat er speelt en kriebelt het om door te gaan naar de volgende les.

2 - Begraaf de strijdbijl

Om strijd te hebben, moet je met minstens twee zijn. Waarom gaat jouw kind toch om werkelijk alles, elke dag opnieuw met jou die strijd aan? En hoe kan jij de strijdbijl eigenhandig begraven? Dat ontdek jij in deze les. 

3 - Omgaan met emoties

In de vorige lessen heb je gewerkt aan het begrijpen van gedrag. Zo kun je er ook veel makkelijker op reageren. In deze les gaan we weer een stap verder. Hoe kan jij heftige emoties als verdriet en woede bij jouw zoon of dochter het hoofd bieden? En... net zo belangrijk: hoe kun jij zelf rustig(er) blijven?

4 - Reality check

Stevig in je schoenen staan als moeder of vader. Er kunnen zijn voor jouw kind zonder jezelf voorbij te lopen. Dat gaat beter als je met twee benen op de grond staat. Hoe zorg je er nu voor dat er wél aan jouw verwachtingen wordt voldaan? Zonder steeds opnieuw water bij de wijn te doen?

5 - Samen afspraken maken

In deze laatste les heb je het vertrouwen om van die enorme berg regels af te stappen. Die regels, waar zo slecht naar geluisterd werd... We gaan de stap maken naar afspraken maken. En dan uiteraard afspraken die wel werken. Maar hoe maak je nu echt samen een afspraak? En wat is een goede afspraak? 

Ik gun het jou ook...

...DIE VERADEMING ALS HET INEENS ZO VEEL GEMAKKELIJKER GAAT. AANKLEDEN, TANDENPOETSEN, AAN TAFEL, NAAR BED - ZONDER MOPPEREN.

LOL - LIEFDE - GELUKKIG ZIJN MET JOUW KIND

achtergrond_brenda_home_edited_edited.pn

JIJ WEET RUSTIG TE BLIJVEN

Doordat je begrijpt wat er met jezelf gebeurt als de stress oploopt en weet waarom jouw zoon of dochter de strijd aangaat, lukt  het je om geduldig(er) te zijn en jezelf niet meer te verliezen. 

JIJ KUNT JOUW KIND HELPEN

Dat machteloze gevoel omdat je echt niet weet wat je nu nog moet doen om te zorgen dat je kind luistert verdwijnt. Jij weet hoe je er voor jouw kleine strijder kunt zijn en hem of haar heel goed kunt helpen.

Jij LEERT GRENZEN STELLEN

Je ontdekt hoe je jouw kind op een andere manier met grenzen kan laten omgaan. 

67,-

5 themalessen, handig in jouw mailbox

elke les bevat waardevolle theorie bomvol herkenbare situaties, video's, opdrachten en eye-openers

online werkboek

cursus kun je downloaden en blijft dus altijd van jou

Online cursus

pick your battle

zelfstandig

Online cursus

pick your battle

Online cursus

pick your battle

MET begeleiding

187,-

uiteraard alles uit het pakket van de zelfstandig te volgen cursus. Daarbij ga je aan de slag met mijn hulp:

+ feedback en advies op de opdrachten voor 2 maanden via mail

+ consult (ook online mogelijk) à 60 minuten

start op korte termijn, nog enkele plekjes vrij

BattleGirl_edited.png
Wie ben ik?

Brenda Verstegen

Opvoedcoach en specialist hooggevoelige kinderen met een sterke wil

Ik ben Brenda Verstegen, psycholoog, en in mijn eigen praktijk als opvoedcoach coach ik ouders. Ik bied praktische houvast in lastige opvoedsituaties of geef ouders inzicht, zodat ze met hernieuwd perspectief de boel alweer in beweging krijgen. Want soms loopt het gewoonweg even niet zo lekker thuis, en dan is het fijn als er even iemand meekijkt.

Specialist op het gebied van hooggevoelige kinderen met een sterke wil. Opgeleid door grondlegger Janneke van Olphen. Ook ben ik ervaringsdeskundige op dat gebied geworden door onze jongste dochter.

Ik verzorg themadagen in het onderwijs, cursussen voor ouders (online en live), en ouders kunnen bij mij ook 1-op-1 terecht voor consulten. 

Naast alle kennis die ik heb, ben ik moeder van twee heerlijke meiden - Sofie en Anne (8 en 6). Ik besef dus heel goed wat het is om een ouder te zijn in een tijd waarin er een oerwoud aan informatie en goedbedoelde adviezen is. En niet te vergeten de vele rollen die je als moeder graag perfect wilt vervullen - die van partner, moeder, werknemer / eigen baas, vriendin, luizenmoeder, en jezelf. En ook die wetenschap voeg ik graag toe aan mijn gereedschapskoffer als coach voor jou.

20200812_175614.jpg

Hier vind je antwoorden

veelgestelde vragen

Losse elementen website5_lowres.png

Wanneer kan ik beginnen?

Op ieder moment. Zodra jij bestelt, krijg je binnen 24 uur toegang tot de online leeromgeving.

Hoe werkt het?

  • Bestel de cursus naar keuze (zelfstandig of met begeleiding). Betaal met iDeal.

  • Jij krijgt jouw toegangsgegevens gemaild.

  • Je kunt inloggen gedurende 3 maanden. Alle informatie en opdrachten kun je downloaden en blijft dus van jou ook na die 3 maanden.

Is dit iets voor mij?

Vaak wordt deze vraag gesteld door ouders met een kindje waarbij een diagnose is gesteld: ADHD of autisme bijvoorbeeld. Of waarbij het kindje hooggevoelig is of enorm temperamentvol (strong-willed). Zolang jij in staat bent om naar jouw reactie op het gedrag te kijken - dan zeg ik volmondig JA.

Bij twijfels laat je gewoon iets aan me horen (mail, whatsapp of telefoontje). Dan weet je ook waar je aan toe bent.

Alles in 1x of per week?

Standaard krijg jij toegang tot alle lessen in 1x. Ik raad je aan niet door de lessen heen te vliegen en echt de tijd te nemen om er mee aan de slag te gaan. Opvoeden is natuurlijk praktisch...

Hoelang doe ik over de cursus?

Als je er echt alles uit wilt halen, dan raad ik een tijdspad van zo'n 5 weken aan. Houd dat rekening met ongeveer 1-2 uur investering per week (groot deel hiervan natuurlijk al doende in de dagelijkste strijd-praktijk met jouw kind)

Ik ben van België en wil graag meedoen. Kan dat?

Ja, dat kan. Je kunt eenvoudig en veilig betalen via Bancontact op de betaalpagina.

Deze cursus is voor jou

als je er genoeg van hebben dat de kleinste dingen, voor de grootste strijd zorgen. Elke dag opnieuw. Wil jij weten hoe jouw kind wel naar je luistert? Hoe jullie van die dagelijkse momenten een fijne tijd samen kunnen maken? Wil jij graag wat vaker jouw geduld kunnen bewaren? Dan is deze cursus voor jou.

Natuurlijk is het ook een hele fijne en laagdrempelige manier om met mij kennis te maken. Ik geef jou inzichten en handvatten vanuit achtergrondkennis. Zodat jij het zelf gaat begrijpen en ermee kunt spelen. Alles lekker praktisch, zodat je direct aan de slag kunt. En ik open graag jouw ogen met de eye-opener-vragen. Je bent natuurlijk wel bij GEZIeN coach...

Deze cursus is niet voor ouders die

... er van overtuigd zijn dat de sleutel van verandering alleen in hun kind ligt. Ik richt mij als coach namelijk op jou als ouder en wat jíj kunt doen om het thuis in beweging te krijgen.

 

Ook is deze cursus niets voor jou als je het lastig vindt, of wellicht veel te spannend vindt om écht aan de slag te gaan. Mijn werkwijze in deze cursus is namelijk echt praktisch van aard. Opvoeden is doen. Uiteraard kan en wil ik je dan wel graag bijstaan als we even 1-op-1 met elkaar babbelen over wat het best bij jou aansluit. Neem gerust contact met me op.

Ben je er al aan uit dat jij het liever wat grondiger aanpakt. Wil jij je er echt in verdiepen?

Ik sta je graag bij met mijn workshops op locatie, of met 1-op-1 coaching. Laat even wat van je horen. Dan maken we gelijk een afspraak voor een gratis kennismaking.

Dan zit er óók nog dit jaar een online programma, inclusief begeleiding van mij in de "vulpen". Hierbij ga je online aan de slag met een online trainingsprogramma voor een periode van een half jaar, waarin ik je ook op maat bijsta. Wil je op de hoogte gehouden worden? Stuur me simpel en snel even een berichtje.

bottom of page